TRAFIC DE INFLUENTA
 
 
Fostul șef de cabinet al IPJ Sibiu a primit mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pentru comiterea mai multor infracțiuni de trafic de influență.

Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean, judecătorii Tribunalului Sibiu ”au dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile”.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au cerut arestarea preventivă a fostului șef de cabinet al IPJ Sibiu, Merișor Ceranu, pentru patru infracţiuni de trafic de influenţă.

Conform unui comunicat al Parchetului Sibiu, faptele au fost comise în perioada 2016 – 2019, după ce acesta s-a pensionat, cercetarea fiind pornită în urma unui denunț, în 2018.

Comisarul șef în rezervă, pensionar angajat în cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, ar fi cerut bani și servicii pentru a înlesni diverse favoruri în mai multe instituții militare și comerciale din județul Sibiu.

El este acuzat că ar fi cerut bani pentru a înlesni admiterea unui tânăr în cadrul Academiei Forţelor Terestre (AFT) Sibiu, unde a lucrat pana în 2003 ca ofițer, ar fi cerut favoruri pentru transferuri în Jandarmeria Sibiu și chiar ar fi ajuns să ceară servicii pentru îngrijirea locurilor de veci de la o persoană care își căuta un loc de muncă la Aeroportul din Sibiu, unde Ceranu a fost director din 2015.
stiri de sibiu
13.06.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia