17 COPII ADOPTATI
 
 
Anul trecut, 17 copii au fost adoptați în județul Sibiu, potrivit unui raport al Direcției Generale pentru Asistență Socială și Protecția Copilului. Conform aceleiași surse, instituția a intervenit în 17 cazuri, ca urmare a sesizărilor privind situațiile de abuz și neglijare. Dintre acestea, două au avut nevoie de măsuri de protecție.

Pe parcursul anului 2018 au fost asigurate servicii sociale, prestaţii și beneficii sociale prin intermediul a 19 centre rezidenţiale, precum și al aparatului propriu al DGASPC Sibiu.
Astfel, potrivit unui raport al DGASPC Sibiu, au fost 11 instituții de asistență socială pentru persoane adulte cu dizabilități (unde au fost 733 de persoane instituționalizate), șapte unități de asistență socială pentru protecția copilului și familiei, serviciii de recuperare ori de specialitate penrtru copii cu dizabilități din comunitate (63 de copii - 15 la "Prichindelul" și 48 la "Speranța") și o unitate de asistență socială pentru victimele violenței în familie, respectiv la CPRU "Sf. Ana", unde au existat anul trecut 72 de beneficiari, dintre care 25 de adulți și 47 de copii cu vârsta cuprinsă între cinci luni și 16 ani.
Anul trecut, 311 tineri au beneficiat de plasament familial, 260 de plasament la asistent maternal profesionist și 17 copii au fost adoptați.
stiri de sibiu
21.02.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia