BANCI DE BETON SPECIALE
 
 
28 de imagini de mari dimensiuni realizate de artiști din România și celelalte state membre ale UE vor fi montate pe Bulevardul Nicolae Bălcescu din Sibiu înainte de Summitul UE din 9 mai. Expoziția ”O altă Europă”, susținută de bănci de beton special proiectate în Graz, va fi găzduită de Sibiu în perioada 18 aprilie – 16 mai, pentru a celebra Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat al Forumului Cultural Austriac Bucureşti.

„Sibiul este, în sine, o expresie a diversităţii europene. Acest oraş este locul de întâlnire al atâtor comunităţi etnice şi influenţe culturale, un spaţiu în care patrimoniul arhitectural şi istoria dialoghează cu spiritul tânăr, cu ceea ce înseamnă viitor în artă. Nu este, aşadar, întâmplător că Sibiul a fost Capitală Culturală Europeană în 2007 şi, cu atât mai puţin, că el va fi gazda Summitului UE din 9 mai. Tocmai această combinaţie între context şi spaţiu adaugă noi sensuri fotografiilor din „Another Europe / O altă Europă”, pe care vă invităm să le vedeţi începând cu data de 18 aprilie. Sibiul este cadrul cel mai nimerit pentru această expoziţie şi suntem onoraţi să o putem prezenta în acest oraş”, afirmă Thomas Kloiber, directorul Forumului Austriac Bucureşti.

”O altă Europă” prezintă 28 de imagini, câte una din fiecare stat membru UE, montate pe bănci de beton special proiectate pentru acest scop.
Printre artiştii care expun se află atât nume consacrate, cât și tinere talente ce propun tehnici fotografice inovatoare.
TA
05.04.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia