BULETIN INFO - RUTIER
 
 
În data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 12,30, pe raza localității Nocrich, polițiștii au oprit pentru control două ansambluri auto formate din tractor și remorcă, la volanul cărora se aflau doi sibieni cu vârsta de 36, respectiv, 47 de ani.
În urma verificărilor s-a constatat că remorcile erau neînmatriculate astfel încât, pe numele celor doi conducători auto s-au întocmit dosare penale pentru săvârșirea infracțiunii de tractarea unei remorci neînregistrate sau neînmatriculate.
Cercetările continuă la nivelul Postului de Poliție Nocrich.
Bine de știut:
Conform art. 334 din Codul Penal:
Punerea în circulaţie sau conducerea unui vehicul neînmatriculat
(1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat, potrivit legii, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani sau cu amendă.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amendă.

*****
În data de 3 ianuarie a.c., în jurul orei 14,30, în municipiul Sibiu, pe Bulevardul G-ral Vasile Milea, în timp ce se deplasa pe direcția centru – Șelimbăr, un conducător auto în vârstă de 47 de ani, din Șelimbăr, nu a păstrat distanța de siguranță și a intrat în coliziune cu autoturismul care circula în fața sa, condus de către o sibiancă în vârstă de 59 de ani.
Initial, cei doi șoferi au declarat că evenimentul nu a dus la rănirea vreunei persoane aflate în cele două mașini și, după întocmirea documentelor de constat amiabil, au părăsit locul producerii.
În jurul orei 15,15 însă, conducătoarea auto s-a prezentat la UPU Sibiu în vederea acordării de îngrijiri medicale, fără a necesita internarea.
În consecință, pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă, respective părăsirea locului accidentului.
Cercetările continua la nivelul Biroului Rutier Sibiu.
Foarte important:
Conform art. 338 din Codul Penal:
Părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestuia
(1) Părăsirea locului accidentului, fără încuviinţarea poliţiei sau a procurorului care efectuează cercetarea locului faptei, de către conducătorul vehiculului sau de către instructorul auto, aflat în procesul de instruire, ori de către examinatorul autorităţii competente, aflat în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, implicat într-un accident de circulaţie, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.
(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează şi fapta oricărei persoane de a modifica starea locului sau de a şterge urmele accidentului de circulaţie din care a rezultat uciderea sau vătămarea integrităţii corporale ori a sănătăţii uneia sau mai multor persoane, fără acordul echipei de cercetare la faţa locului.
(3) Nu constituie infracţiune părăsirea locului accidentului când:
a) în urma accidentului s-au produs doar pagube materiale;
b) conducătorul vehiculului, în lipsa altor mijloace de transport, transportă el însuşi persoanele rănite la cea mai apropiată unitate sanitară în măsură să acorde asistenţă medicală necesară şi la care a declarat datele personale de identitate şi numărul de înmatriculare sau înregistrare a vehiculului condus, consemnate într-un registru special, dacă se înapoiază imediat la locul accidentului;
c) conducătorul autovehiculului cu regim de circulaţie prioritară anunţă de îndată poliţia, iar după terminarea misiunii se prezintă la sediul unităţii de poliţie pe a cărei rază de competenţă s-a produs accidentul, în vederea întocmirii documentelor de constatare;
d) victima părăseşte locul faptei, iar conducătorul de vehicul anunţă imediat evenimentul la cea mai apropiată unitate de poliţie.

ijp
08.01.2018
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia