CONCURS LA MUZEU
 
 

Muzeul ASTRA organizează un concurs dedicat sărbătorii dragostei. Duminică, 24 februarie, între orele 10 - 16, participanții vor fi provocați să descopere patrimoniul cultural, dar și natura din Muzeu

"Sărbătoarea de Dragobete va lua forma unui concurs, în care participanții vor (re)descoperi patrimoniul material și imaterial din Muzeul în aer liber precum și natura care îl înconjoară. Aici vor interveni și legăturile strânse care au existat și există între lumea rurală (și nu numai) și mediul natural. Se spune că, de ziua Dragobetelui, păsările se întâlnesc în stoluri, ciripesc și încep a-și construi cuiburile. Toți cei care se vor înscrie la concursul nostru vor fi nevoiți să le observe în această zi și să afle astfel povestea Dragobetelui.


Potrivit regulamentului, cei înscriși vor porni la plimbare prin muzeu pe partea dreaptă a lacului, pe aleea cu casele din Munții Apuseni, pe la Biserica din Bezded, la Etno Tehno Parc, pe aleea pivelor și înapoi pe dig până la intrarea principală. Pe dig și la Etno Tehno Parc vor observa trei hrănitori pentru păsări și un traseu cu diferite elemente tradiționale (case, șuri, unelte etc). Pe acest traseu, cine va fi atent va găsi și fotografii cu păsări agățate pe oriunde! Concurenții trebuie să se întoarcă la intrarea principală cu fotografiile a cinci specii diferite de păsări și să spună muzeografilor ce pasări sunt, dacă recunosc speciile respective și gospodăriile din care le-au luat.

Pentru efortul lor vor primi un premiu surpriză. Durata traseului este de aproximativ o oră”, a explicat Oana Burcea, muzeograf al Muzeului ASTRA.
La intrarea principală, vizitatorii vor primi o foaie cu informații despre această sărbătoare românească și regulamentul concursului. Premiile vor fi acordate în limita stocului disponibil.
TA
21.02.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia