CONSTRUIREA AUTOSTRAZII SIBIU PITESTI
 
 
Guvernul a aprobat, în şedinţă, indicatorii tehnico-economici pentru construirea secţiunii 1A a autostrăzii Sibiu - Piteşti, a anunţat purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu.

"Este vorba despre o secţiune în lungime de 14,15 km. Va fi construită între localităţile Boiţa şi Sibiu atât din fonduri naţionale, cât şi din fonduri europene. Valoarea totală a investiţiei pentru acest tronson este de 1,13 miliarde de lei din care pentru construcţii şi montaj aproximativ 896 de milioane de lei. Ofertantul câştigător a fost recent desemnat, astfel încât contractul va putea fi semnat în cel mai scurt timp, cel mai probabil săptămâna următoare", a afirmat Barbu.

Reprezentanţii CNAIR au transmis, la sfârșitul lunii trecute, că SC Construcţii SA Sibiu au fost singurii contestatari ai proiectării şi execuţiei tronsonului Sibiu – Boiţa din Autostrada Sibiu – Piteşti, dar aceștia au renunțat la plângere.

Ministerul Transporturilor (MT) a anunţat, la jumătatea lunii martie, că a fost desemnat câştigătorul lotului 1 Boiţa – Sibiu, parte integrantă a autostrăzii Sibiu - Piteşti, iar documentaţia aferentă lotului 4 Curtea de Argeş – Tigveni a fost transmisă spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice - ANAP.
CNAIR a desemnat câştigătorul contractului de proiectare şi execuţie ca fiind Porr Construct SRL cu o valoare a propunerii financiare de 612,64 milioane de lei fără TVA, echivalentul a 129 de milioane de euro fără TVA, având un cost/ km de 9,7 milioane de euro fără TVA.

Conform acordului de mediu, viitoarea autostradă va avea cinci secţiuni, opt noduri rutiere, nouă tuneluri, 71 de poduri, 58 de viaducte şi 10 pasaje.

Autostrada Sibiu-Piteşti va traversa trei judeţe: Sibiu, Vâlcea şi Argeş şi va avea o lungime de 122 kilometri.

Pentru realizarea proiectului, aceasta va fi divizată în cinci secţiuni, respectiv Sibiu-Boiţa, Boiţa-Cornetu, Cornetu-Tigveni, Tigveni-Curtea de Argeş şi Curtea de Argeş-Piteşti.
stiri de sibiu
05.04.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia