ELEV OLIMPIC
 
 
La începutul acestei luni a avut loc, la Suceava, etapa națională a Olimpiadei Interdisciplinare "Științele Pământului", ediția a XXIII-a, organizată de Ministerul Educației, în colaborare cu Inspectoratul Școlar Județean Suceava și Universitatea "Ștefan cel Mare" Suceava. În urma competiției, un elev sibian a fost selectat să facă parte din lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională a Olimpiadei din Coreea de Sud.
Județul Sibiu a fost reprezentat la concurs de doi elevi de la Colegiul Național "Gheorghe Lazăr" din Sibiu, respectiv Raquela Vanessa Drăgan din clasa a XII-a și Octavian Ianc din clasa a X-a.
În urma desfășurării celor opt probe, de teorie și practică, susținute la fizică, chimie, biologie și geografie, Octavian Ianc a fost premiat cu Mențiune, obținând locul 15, din 108, cu un total de 127.12 puncte (28 puncte – biologie, 40 puncte –chimie, 30,5 puncte – fizică și 28,62 puncte – geografie).
"Totodată, datorită rezultatului cumulat de la fizică a obținut Medalia de Argint, iar datorită rezultatului final și criteriilor de selecție specifice a fost selectat în lotul lărgit de pregătire pentru participarea la etapa internațională din Coreea de Sud", explică prof. Constantin Dincă, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.
stiri de sibiu
07.02.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia