FESTIVALUL IOAN MACREA
 
 
Ultimele zile ale toamnei, la Sibiu, se ştie că evenimentul folclorc al momentului este, la Sibiu, Festivalul "Ioan Macrea". Aşa a fost şi anul acesta.
Iar dacă România Mare împlineşte 100 de ani, anul acesta şi Festivalul Național de Folclor "Ioan Macrea" este la un moment aniversar: ce-a de-a XX-a ediţie a sa.
Ediția de gală a Festivalului a debutat în forţă, la Sala "Transilvania", cu o suită de cântece populare în interpretarea celebrei orchestre "Lăutarii" din Chişinău, condusă de nimeni altul decât maestrul Nicolae Botgros. De fapt, spectacolul de marţi, din prima zi de festival, i-a fost, în mare parte dedcat îndrăgitului şef de orchestră basarabean, la împlinirea a 40 de ani de când este în fruntea orchestrei "LăutariI". Cu acest prilej prezentatoarea festivalului, Iuliana Tudor, a evocat, împreună cu sărbătoritul, momentele importante ale colaborării acestuia cu ansamblul "Cindrelul Junii", cu Ioan Macrea şi, mai apoi, cu Silvia Macrea.

Spectacolul de marţi a continuat cu recitaluri de cîntece şi dansuri populare de pe tot cuprinsul ţării, susţinute de ansamblurile folclorice "Cindrelul-Junii Sibiului" şi "Ceata Junilor" din Sibiu, împreună CATIVA DINTRE intrepreţi: Ion Paladi, Lidia Bejenaru, , Robert Târnăveanu, Alina Bîcă, Adrian Neamțu, Bogdan Cioranu, Ovidiu Homorodean, Bogdan Toma, Paul Ananie, Nicoleta Voica, Petrică Mîțu Stoian, Niculina Stoican, Izabela Tomița și Gabriel Popescu, Olguța Berbec și Remus Novac, Stana Stepanescu, Viorica Macovei, Cornelia și Lupu Rednic şi Ionuț Fulea
stiri de sibiu
28.11.2018
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia