GRIPA INCHIDE SCOLILE
 
 
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat că infecţiile respiratorii acute au crescut cu peste 20% faţă de nivelul aşteptat, iar ministerul Educaţiei a decis ca vineri, 25 ianuarie 2019 să fie zi liberă pentru elevi.
Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, măsura suspendării cursurilor pentru ziua de vineri, 25 ianuarie, a fost aprobată printr-un ordin al Ministerului Educaţiei. Astfel, dat fiind că 24 ianuarie este declarată ofical zi liberă, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea în colectivităţi, arată sursa citată.

“ Vom continua să supraveghem atent evoluţia gripei în toată ţară. Împreună cu Ministerul Educaţiei, vom continuă triajul epidemiologic în unităţile de învăţământ săptămâna viitoare, odată cu realuarea activităţii în unităţile şcolare. Recomand părinţilor să pună accent în continuare pe măsurile igienico-sanitare , iar pe parcursul celor 4 zile libere să evite expunerea copiilor în colectivităţi”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii.
Măsurile de prevenire şi control demarate de Ministerul Sănătăţii săptămâna trecută, la debutul sezonului gripal, se menţin în perioada următoare. De asemenea, Ministerul Sănătăţii a demarată pocedura de achiziţionare a 25.000 de doze de vaccin, la cererea medicilor de familie şi a Direcţiilor de Sănătate Publică.
TA
24.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia