Infracțiuni la regimul rutier
 
 
În data de 22 decembrie a.c., în jurul orei 07,15, în localitatea Ocna Sibiului, polițiștii au depistat în trafic un bărbat în vârstă de 37 de ani, din loc. Topârcea, aflat la volanul unui autoturism deși nu deține permis de conducere.
În jurul orei 17,25, în satul Loamneș, un alt bărbat, în vârstă de 62 de ani, localnic, a fost identificat conducând un autoturism pe raza localității de domiciliu, deși nu posedă permis pentru nicio categorie de autovehicule.
Pe numele ambilor bărbați au fost întocmite dosare penale de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere fără permis.
*

În data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 00,30, pe DN 14, în localitatea Agârbiciu, polițiștii au oprit un ATV condus de către un bărbat în vârstă de 28 de ani, domiciliat în Slimnic. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat că ATV-ul nu este înmatriculat, bărbatul nu deține permis de conducere, iar la testarea alcoolscopică a șoferului, rezultatul a fost de 0,57 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele bărbatului a fost întocmit dosar penal de cercetare pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere fără permis, conducere sub influența alcoolului, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat sau neînregistrat.
*
În data de 23 decembrie a.c., în jurul orei 06,00, în orașul Agnita, pe strada Mihai Viteazu, un conducător auto în vârstă de 28 de ani, din Brădeni, a efectuat o manevră de întoarcere fără a se asigura suficient în prealabil și a acroșat un autoturism condus regulamentar.
La testarea alcoolscopică a șoferului neatent, rezultatul a fost de 0,84 mg/l alcool pur în aerul expirat, astfel încât polițiștii i-au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
*
În aceeași zi, în jurul orei 14,50, în localitatea Sadu, polițiștii au depistat un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un localnic în vârstă de 20 de ani, al cărui rezultat pe etilotest a fost de 0,45 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Șoferul s-a ales cu dosar penal, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
*
”Campionul” conducerii sub influența alcoolului a fost depistat în data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 18,45, în localitatea Slimnic, unde rezultatul testării alcoolscopice a unui localnic în vârstă de 52 de ani, aflat la volan pe DN 14, a fost de 1,63 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Polițiștii i-au întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.
*
În data de 24 decembrie a.c., în jurul orei 22,45, în municipiul Mediaș, un localnic în vârstă de 18 ani a sustras cheile autoturismului unui prieten pe care l-a colindat, a urcat la volan și a circulat de pe Șoseaua Sibiului până pe strada Feleac unde, pe fondul lipsei de experiență în conducere, a avariat trei autoturisme parcate.
După producerea evenimentului, tânărul a returnat autoturismul proprietarului fără însă a anunța Poliția despre producerea evenimentelor.
Sesizați de către proprietarii autoturismelor lovite, polițiștii au efectuat cercetări și l-au identificat în scurt timp pe cel vinovat despre care s-a constatat că nu deține permis de conducere, iar testarea alcoolscopică a rezultat într-o concentrație de 0,69 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele tânărului a fost întocmit dosar penal de cercetare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere fără permis, respectiv conducere sub influența alcoolului.

IPJ
28.12.2017
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia