ISU Sibiu dotat cu o autospecială pentru intervenţii la înălţime
 
 
Începând de astăzi, 21 decembrie a.c., Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Cpt. Dumitru Croitoru” al județului Sibiu are în dotare o autospecială destinată intervenţiei și salvării la înălţime.
Autospeciala poate asigura intervenţii la o înălţime de până la 42 de metri, faţă de scările de pe autospecialele vechi ale unităţii, care puteau asigura intervenţii la înălţimi de doar 30 de metri.
Cu această autospecială, pompierii sibieni vor putea să intervină atât pentru stingerea incendiilor, cât şi pentru salvarea persoanelor aflate în dificultate.
Autospeciala are o scară telescopică dotată cu nacelă, care poate prelua, în acelaşi timp, trei persoane cu o greutate maximă de aprox. 300 de kilograme, dar și un tun de refulare a apei, cu care se intervine pentru stingerea incendiilor.
Datorită faptului că este comandată electrico-hidraulic, aceasta permite intervenţia la cele mai înalte clădiri. Braţul telescopic se poate întinde până la 42 de metri. De asemenea, permite ca nacela să transporte simultan trei persoane.
Odată cu intrarea autospecialei în dotare va fi eficientizată intervenţia pentru stingerea incendiilor la clădiri înalte.
Autospeciala a fost achiziţionată de către Inspectoratul General pentru Stuații de Urgență în cadrul proiectului MULTIRISC.
ISUSB
22.12.2017
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia