MARSUL CENTENARULI
 
 
Prefectul Adela Muntean i-a întâmpinat, miercuri, la intrarea în județul Sibiu, pe românii din Covasna porniți cu căruțele și pe jos, în Marșul Centenarului Marii Uniri.


Întâmpinarea a avut loc la ora 10,00, în comuna Laslea, la limita cu județul Mureș, unde alături de prefectul Adela Muntean s-a aflat primarul comunei Laslea, Ioan Onea, și reprezentanți ai comunității.
O delegație de 100 de români a pornit, în 25 noiembrie, din comuna Vâlcele, județul Covasna, cu căruțele și pe jos, spre Alba Iulia. Traseul este cel străbătut de înaintașii noștri, în condițiile specifice anului 1918, pentru a participa la Marea Adunare Națională de la Alba Iulia, la 1 Decembrie 1918.
Delegația se va afla pe teritoriul județului Sibiu până joi, 29 noiembrie, când va trece în județul Alba părăsind comuna Micăsasa.
Marșul Centenarului Marii Uniri este un proiect inițiat de Instituția Prefectului – Județul Covasna și finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul Culturii și Identității Naționale. Proiectul se derulează prin intermediul Ministerului Afacerilor Interne.
stiri de sibiu
29.11.2018
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia