MASINI RIDICATE IN 2018
 
 
Poliția Locală a ridicat în anul 2018 nu mai puțin de 2456 de autovehicule parcate neregulamentar, cele mai multe fiind înmatriculate în județul Sibiu.

Din totalul ridicărilor, 1342 de autoturisme aveau numere de Sibiu, 1026 în alte județe din România decât Sibiu, 85 în străinătate, iar trei erau fără număr de înmatriculare.


Potrivit regulamentului în baza căruia se fac ridicările, și sibienii sau oricine sesizează o mașină parcată ilegal sau care blochează accesul la o proprietate poate apela Poliția Locală și poate solicita intervenția utilajului de ridicări.

”Au fost ridicate 345 de autovehicule parcate neregulamentar ca urmare a sesizărilor cetățenilor”, spun reprezentanții Serviciului Comunicare din cadrul Primăriei Sibiu.

Serviciul Ridicări Auto din cadrul Poliției Locale funcționează cu două autospeciale și 20 de angajați, iar programul de lucru este între ora 07:00 și 23:00 zilnic pentru ridicări, iar pentru restituiri programul este non-stop.

Ridicarea nu va fi dispusă sau, dacă a fost dispusă, executarea ei va înceta dacă în vehicul este vizibilă prezența unor persoane. Conducătorul vehiculului este direct răspunzător în situația în care prezența unor persoane în vehicul nu este vizibilă cu ocazia dispunerii sau punerii în executare a măsurii tehnico-administrative, mai arată legea.

De asemenea, aplicarea măsurii nu se justifică în situația unui vehicul care realizează acțiuni de intervenție sau misiuni care au caracter de urgență.

Transportul la locul de depozitare nu se mai execută dacă, până la inițierea acestuia, proprietarul sau utilizatorul vehiculului ridicat se prezintă la locul ridicării și este de acord cu suportarea cheltuielilor efectuate. În acest caz, se suportă doar contravaloarea operațiunii de ridicare.

Vehiculul ridicat se restituie după ce se face dovada achitării tarifului aferent operațiunii/operațiunilor efectuate, în baza documentelor care atestă proprietatea sau deținerea legală a acestuia.
Programul de restituire a vehiculelor depozitate în spațiile special amenajate se asigură prin serviciu continuu, pe durata a 24 de ore.
TA
08.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia