MICA UNIRE
 
 
In sediul Rectoratului Universității "Lucian Blaga" din Sibiu a funcționat, în trecut, și sediul președintelui Consiliului Dirigent, Iuliu Maniu. În cinstea omului politic și corifeului Marii Uniri, a fost dezvelită, marți, o placă comemorativă "România Centenar", realizată în cadrul proiectului dedicat Centenarului României, inițiat și finanțat de Primăria Sibiu.
Totodată, alături de Academia Forțelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, ULBS a sărbătorit Ziua Unirii Principatelor Române, întinzând Hora Unirii în fața Cercului Militar.


Evenimentul festiv a debutat cu un cuvânt de binecuvântare al ÎPS Laurențiu Streza, mitropolitul Ardealului și arhiepiscopul Sibiului, urmat de un scurt recital susținut de Constantin Chiriac, președintele FITS și directorul Teatrului Național "Radu Stanca" din Sibiu.
La manifestare au participat reprezentanți ai autorităților locale și județene, precum Corina Bokor, viceprimar al Sibiului, Christine - Manta Klemens, vicepreședinte al Consiliului Județean Sibiu, profesori și studenți ai celor două instituții academice, în frunte cu rectorii Ghiță Bârsan de la AFT și Ioan Bondrea de la ULBS.
Un scurt istoric al clădirii unde funcționează acum Rectoratul ULBS a fost făcut de către Ioan Marian Țiplic, prorector al ULBS.
TA
24.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia