MODERNIZARE UPU
 
 
Proiectul de extindere și modernizare a Unității de Primiri Urgențe (UPU) a Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu, depus anul trecut în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014 -2020, a fost admis de Agenția pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Centru pentru precontractarea fondurilor europene, Consiliul Județean Sibiu urmând să susțină investiția, în valoare totată de 8 milioane lei, cu aproximativ 1,3 milioane.


Consiliul Județean Sibiu a fost informat în luna decembrie de ADR Centru că proiectul ”Modernizare, extindere și dotare a Unității de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Sibiu” a fost admis în etapa de precontractare, potrivit administrației județene.

Pentru urgentarea demersurilor, CJ Sibiu se va reuni miercuri, în ședință extraordinară, pentru aprobarea proiectului acceptat de ADR Centru şi a cheltuielilor necesare.

Viitoarea structura ar urma să fie prevăzută cu spatii de acces pentru ambulanțte, zonă de acces pentru pacienti- sala de așteptare, recepție și registru UPU, cameră pentru pacienți decedați, cameră de decontaminare, boxă pentru deșeuri, spatiu pentru CT și cameră de resuscitare.

UPU este singura unitate medicala de profil din județ care poate acoperi ”întreaga listă de afecțiuni”. Spitalul Clinic Județean Sibiu asigura asistența medicala pentru cei 150 de mii de locuitori ai Sibiului, respectiv pentru cei peste 400 de mii de locuitori ai județului, la care se adauga pacienti din județele limitrofe care nu dispun de toate specialitățile.
stiri de sibiu
08.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia