O NOUA LOCATIE PENTRU NOUL SPITAL
 
 
Prefectul de Sibiu Adela Muntean a lansat miercuri, în conferință de presă, ipoteza eficienței construcției noului spital al Sibiului chiar în curtea Județeanului, după modelul Polisano, urmare a unor propuneri venite din rândul medicilor.
Prefectul a mărturisit că ideea utilizării spațiului de pe Bulevardul Corneliu Coposu i-a fost prezentată de medicii spitalului, fiind considerată mai avantajoasă, comparativ cu locația de pe Calea Șurii Mici stabilită de Consiliul Județean Sibiu. ”Am ascultat vocile medicilor din Spitalul Județean care știți ce mi-au spus, vis a vis de locație: Vedeți clădirea de la Polisano? (…)Dacă ar fi o clădire mai mare ca înălțime de două ori, aici, în mijlocul Sibiului, ar fi loc și de o nouă clădire pentru spital, și de heliport. A fost părerea oamenilor care muncesc și care sunt specialiști”, a declarat Adela Muntean.

Prefectul de Sibiu a adăugat în acest sens că ”achiesează” la o astfel de variantă și a precizat că ”înainte de orice, de interese personale, ar trebui să ascultăm vocile oamenilor”.

Întrebată dacă va face demersuri pentru a se lua în calcul o astfel de variantă și dacă va fi posibil, prefectul a răspuns: ”Cred că doamna ministru Sorina Pintea a văzut care este realitatea în timpul venirii domniei sale aici, nu vreau să mă erijez în purtător de cuvânt, dar cred ca au fost discuții și pe aceasta temă”.

Referitor la faptul că proiectul noului spital al Sibiului demarat de Consiliul Județean Sibiu vizează cele 20 de ha de pe Calea Surii Mici, fiind o investiție a administrației județene, prefectul Muntean a adăugat: ”Administrației județene, dacă și-a asumat această decizie, eu îi doresc mult succes!”.

Varianta unui spital cu heliport în curtea Județeanului a fost promovată fără succes și de fostul președinte PSD al CJ Sibiu, Ioan Cindrea.
stiri de sibiu
21.03.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia