OPERATII CU SUCCES
 
 
9 copii cu malformații cardiace grave au fost operați zilele trecute la Spitalul European Polisano de o echipă de medici români și englezi, fiind deschis și un Centru de excelență în medicina cardio-vasculară pediatrică, sub tutela Facultății de Medicină din Sibiu.

„Săptămâna aceasta a fost dedicată unor cazuri complexe, copilași foarte micuți de câteva luni, cu malformații foarte complexe. Echipa noastră este pregătită să rezolve cazurile standard, iar pentru cazurile mai complexe vom primi sprijinul echipei din Bristol. (...) Pe viitor, nu vom putea reuși decât prin acordarea pentru Sibiu a programului național de chirurgie cardiovasculară. Lucrăm deja în programul de adulți, este o urmare firească să primim din partea Casei de asigurări de sănătate și acest program”, a spus dr. Costache.

El a adăugat că a fost efortul unei echipe întregi, că nu este normal ca acest lucru să fie suportat doar de sponsori prin contribuția Fundației Polisano, ci este nevoie și de susținerea Statului.

Dr. Costache spune că în România sunt puține centre care pot opera copii cu astfel de malformații în condițiile în care este foarte important ca micuții să fie operați cât mai aproape de naștere.
TA
22.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia