PAPA FRANCISC IN ROMANIA
 
 
Papa Francisc ajunge la Sibiu, pe Aeroportul Internațional Sibiu, duminică, 2 iunie, potrivit programului oficial al vizitei istorice efectuată în România în perioada 31 mai – 2 iunie.

„Vineri, 31 mai 2019, în jurul orei 08:00, Papa Francisc va pleca cu avionul de la Roma spre Bucureşti, iar în jurul orei 11:30 va sosi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă-Otopeni din Bucureşti, unde va avea loc primirea oficială, urmată apoi de ceremonia de bun venit la intrarea în Palatul Cotroceni”, a precizat, luni, părintele Wilhelm Dancă, reprezentant la Bisericii Catolice.

Potrivit programului, la Cotroceni, Papa Francisc va avea o întâlnire cu preşedintele României, Klaus Iohannis, pe 31 mai, la ora 12.20, urmată apoi de o întâlnire cu premierul României, care va avea loc tot la Palatul Cotroceni. În jurul orei 15:45, Papa va avea o întâlnire privată cu Patriarhul Daniel, la Palatul Patriarhiei, potrivit mediafax.ro.

După vizitele în țară și Sfânta Liturghie la Sanctuarul din Şumuleu – Ciuc de sâmbătă, Sanctitatea Sa va pleca spre Bucureşti, cu avionul, de unde va ajunge la Sibiu.

În ziua de duminică, potrivit programului, Papa va decola spre Sibiu şi va fi transferat cu elicopterul la Blaj, unde va avea loc Liturghia cu Beatificarea celor 7 episcopi greco-catolici martiri pe Câmpia Libertăţii la Blaj, la ora 11.00.

Papa va pleca din România duminică, în jurul orei 17.30, de pe aeroportul din Sibiu, potrivit aceleiași surse care prezintă programul integral al vizitei Papei în Sibiu.
stiri de sibiu
30.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia