PRIMARIILE CER FINANTARE
 
 
Peste 50 de primării din județul Sibiu au cerut anul acesta finanțare în valoare de peste 6,9 milioane lei pentru înregistrarea gratuită a imobilelor și terenurilor în sistemul integrat de cadastru și carte funciară. Potrivit unui comunicat al Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), în luna aprilie a început cea de-a cincea etapă de finanțare a lucrărilor de cadastru general, prin Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF).


”În județul Sibiu, au fost înregistrate 51 cereri pentru finanțarea lucrărilor de cadastru care vor începe în acest an, în cuantum de 6.935.000 lei”, se menționează în comunicat.

Potrivit legii, au prioritate sectoarele cadastrale care cuprind terenuri aferente proiectelor de infrastructură de interes naţional și terenuri agricole subvenționate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Cele 51 de primării care au cerut bani pentru a beneficia de fondurile alocate de ANCPI, trebuie să găsească prestatori de servicii de cadastrare până în luna august, respectiv topografi.

Prețurile sunt stabilite de Agenție, în funcție de gradul de dificultate a terenului. Potrivit specialiștilor, în județul Sibiu sunt două localități cu grad maxim de dificultate în măsurare, Boița și Gura Râului.

”Conform legislației, ANCPI va efectua plățile către primării după deschiderea cărților funciare aferente imobilelor recepționate”, se mai menționează în comunicat.

Programul național de cadastru și carte funciară 2015-2023 presupune înregistrarea gratuită a tuturor imobilelor (terenuri, clădiri și apartamente) din România în Sistemul integrat de cadastru și carte funciară.
TA
05.04.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia