Produsele de Sibiu promovate la târgul gastronomic de la Poznan
 
 
Înurmademarăriirelațiilor de cooperareîntreJudețul Sibiu șiRegiunea Wielkopolska din Polonia, partenerii polonezi au invitat un grup de producători de produse agro-alimentare din județul Sibiula târgul gastronomic”Gustul Regiunilor”, ce se desfășoară în perioada 23-26 septembrie 2017 în localitatea Poznan din Polonia. Conform organizatorilor, evenimentulprecede faimosul târg internațional POLAGRAFoodși reprezintă ”o sărbătoare pentru iubitorii de preparate tradiționale și de rețete vechi”, atrăgând peste 30.000 de vizitatori anual. Cu această ocazie, partenerii din alte țări expun spre degustare produse în cantități limitate, fără caracter comercial.

Alături de Belarus, Germania și Moldova, România este reprezentată de Județul Sibiu, cu un stand care include în special producători din Piața Transilvania. Brânza de Sibiu, porcul de Mangalița, murăturile, zacusca, mierea de albine și dulcețurile din județul Sibiu au fost degustate de mii de polonezi prezenți la târg. Pe scena culinară organizată în cadrul târgului, sibienii au gătit tocană de oaie.„Toata echipa a urcat pe scenă și a gătit.Tocana de oaie a avut numeroși degustători, deși consumul de carne de oaie nu este mare aici” - transmit reprezentanții Consiliului Județean Sibiuprezenți la fața locului. Urmărind de la Sibiu desfășurarea târgului, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu, îi felicită pe producători: „Sunt mândră că Județul Sibiu are la Poznan o prestație de succes. Scopul participării noastre la eveniment, ca parte din obiectivele cooperării cu Polonia, este de a promova Județul Sibiul precum și evenimentele care se vor desfășura sub egida Sibiu Regiune Gastronomică Europeană în 2019.”

În perioada 22-24 septembrie, reprezentanții Consiliului Județean Sibiu și ai CNM ASTRA au participat la reuniunea Rețelei Europene pentru Patrimoniu Culinar Regional care se desfășoară în paralel cu târgul și au prezentat avantajele programului Regiune Gastronomică Europeană, contribuind astfel la o conectare între rețelele gastronomice din diverse regiuni ale Europei.
cj sibiu
26.09.2017
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia