PROIECT DE CONSTRUIRE A UNUI NOU SPITAL
 
 
Consiliul Judeţean Sibiu a făcut primul pas concret pentru proiectul de construire a noului spital de urgenţă, anunţând public intenţia de elaborare a Planului Urbanistic Zonal Construire Spital Clinic Judeţean de Urgenţă.


Potrivit documentației, PUZ-ul se referă la mai multe suprafețe de teren din Sibiu, str. Calea Șurii Mici, respectiv la o suprafață de 191.800 mp - teren arabil, neîmprejmuit, alți 2.950 mp de drum și încă o parcelă de 7.500 mp de teren neîmprejmuit în vederea construirii unui Spital Clinic Județean de Urgență, cu o capacitate estimată de 1499 paturi.

Din totalul paturilor, secțiile clinice de adulți vor avea 1104 paturi (din care 50 paturi pentru spitalizare de zi), iar pediatrie 395 paturi (din care 80 paturi pentru spitalizare de zi).
Studiile arată că este nevoie de construcția unui giratoriu în intersecția dintre Calea Șurii Mici și strada Cuarțului.

Accesul în incinta viitorului spital se face prin mai multe variante, un acces dinspre latura de sud (Calea Șurii Mici); două accesuri dinspre latura de est (strada Cuarțului), un acces dinspre latura de nord (prelungirea străzii Tractorului) și un acces dinspre latura de vest.
ta
09.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia