PROIECTE PENTRU FINANTAREA ERUOPEANA
 
 
320 milioane lei este valoarea totală a proiectelor pe care Primăria Sibiu le-a depus pentru finanțare europeană.

“Pe lângă proiectele pe care le finanțăm din bugetul local al Sibiului, Primăria Sibiu a depus la ADR Centru 23 de proiecte pentru a obține finanțare nerambursabilă din fonduri europene. Valoarea acestora depășește 320 de milioane de lei”, Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu.

74,39 milioane lei pentru Educație

În domeniul Educației, sunt depuse proiecte pentru reabilitarea clădirilor a patru unități de învățământ în vederea creșterii eficienței energetice: Liceul Constantin Noica și școlile generale 1, 21 și Radu Selejan. Contractele de finanțare sunt deja semnate, iar lucrările includ: izolarea termică a fațadelor, modernizarea sistemelor de utilități, instalarea de panouri fotovoltaice și a pompe de căldură aer-apă pentru producerea energiei, repararea acoperișurilor și instalarea unui sistem de management și control al consumului de energie.

Unul dintre proiectele depuse la acest capitol este Creșterea capacității medicinei de urgență pediatrică, în spațiile existente în Spitalul de Pediatrie Sibiu. Proiectul presupune reconfigurarea spațiilor destinate primirii urgențelor și modernizarea acestora, dar și dotarea corespunzătoare.

Cele mai multe fonduri sunt destinate capitolului mobilitate.

Modernizarea transportului public din Sibiu presupune achiziția a 40 de autobuze noi alimentate cu gaz comprimat, împreună cu sistemele moderne de informare și confort pentru pasageri.
TA
28.12.2018
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia