PROVOCARE PENTRU PRIMARI
 
 
Direcția Județeană de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sibiu lansează o provocare fără precedent primarilor din județ pentru sprijinirea campaniei ”Socialul contează.Implică-te!” lansată pentru identificarea de soluții necesare creșterii copiilor părăsiți care nu mai pot fi îngrijiți în centrele de plasament.

Potrivit legii, din 1 ianuarie s-a interzis îngrijirea în centrele de pasament a copiilor cu vârsta între 0-7 ani, creșterea lor în pasament sau adopția fiind singurele soluții.

Specialiștii DGASPC consideră că plasamentul familial este în sprijinul unei dezvoltări mentale și psihice propice pentru copiii cu vârste până la 7 ani, care ar trebui să beneficieze de creștere, îngrijire și educare într-un mediul familial sau cât mai apropiat de acesta.

Primarii interesați să participe la campania de susținere a copiilor, trimită o scrisoare de intenție catre DGASPC Sibiu, în vederea încheierii unei convenții de colaborare.

De asemenea, la finalul anului, se va ofero premiul ”Primarul social al anului 2019”.

Potrivit Strategiei județene de dezvoltare a serviciilor sociale 2018-2023, 13 localități din județul Sibiu, cu precadere zona Valea Târnavelor, ”furnizează” aproape 49% din numărul total al copiilor cu o măsură de protecție specială.
TA
23.01.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia