REDUCEREA ZGOMOTULUI
 
 
Planul de Revizuire a Planului de Acțiune pentru Prevenirea și Reducerea Zgomotului Ambiental, un document pus de Primăria Sibiu în dezbatere publică, prevede o serie de lucrări și de măsuri care să reducă traficul în oraș și implicit zgomotul, între acestea fiind construcția de parcări, de noi poduri peste Cibin, reabilitarea unor străzi, prelungirea altora și dezvoltarea sistemului de transport în comun.

Documentul prevede o serie de măsuri care vor trebui puse în practică, unele fiind proiecte anunțate deja de municipalitate.

Reabilitarea podului de piatră peste Cibin, în dreptul străzii Gladiolelor, va costa aproximativ 972.000, iar realizarea de străzi noi în zonele de restructurare urbană este un proiect amplu, de aproape 19 milioane euro
Un alt proiect care va reduce zgomotul în Sibiu este modernizarea rețelei de străzi de pământ, o investiție estimată la18.620.000 euro, modernizarea străzii Calea Dumbrăvii; reabilitarea a 39 de străzi din cartierele Turnișor, Gușterița, Țiglari, Terezian, Lazaret și Tilișca, estimate la 31.700.000 euro.

Primăria Sibiu mai are în plan construcția unui pod peste râul Cibin, strada Autogării - strada Maramureșului (Zona Alba Iulia), prelungirea străzii Moara de Scoarță.

Stații de încărcare a mașinilor electrice, dezvoltarea transportului public și a mijloacelor alternative de mobilitate, introducerea transportului ecologic de mare capacitate cu autobuze pentru îmbunătățirea conectivității zonei industriale vest cu zona sud, crearea de coridoare pentru bicicliști, centre de închirieri sunt între măsurile cuprinse în plan.
stiri de sibiu
20.02.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia