Regizorul Mircea Mureșan – Cetățean de onoare al Județului Sibiu
 
 
Consilierii județeni au votat azi în unanimitate proiectul de hotărâre prin care se acordă titlul de Cetățean de Onoare al Județului Sibiu domnului regizor Mircea Mureșan. Născut la Rășinari, Mircea Mureșan a contribuit în mod semnificativ la promovarea locurilor frumoase din județul Sibiu prin filmele sale. O producție emblematică în acest sens este „Întoarcere la dragostea dintâi”, filmată la Sibiu și Poiana Sibiului în anul 1981.
„Suntem recunoscători pentru prestigiul pe care l-ați adus județului in cinematografia românească. Deși pașii v-au purtat departe de Sibiu, prin ceea ce ați făcut dumneavoastră ați făcut să se vorbească de bine Sibiul, să se știe că a dat oameni valoroși” – au fost cuvintele de apreciere adresate de Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu.
Inițiativa acordării titlului a aparținut Comisiei de cultură, învățământ, culte, tineret si sport . În cadrul ceremoniei de astăzi, Laudatio a fost adresat de Directorul Direcției de Cultură, Dan Nanu, care a remarcat că Dl. Mircea Mureșan devine primul cetățean de onoare ce primește acest titlu atât din partea Municipiului, cât și a Județului Sibiu.
Proiectul hotărârii și Laudatio pot fi accesate aici: http://www.cjsibiu.ro/wp-content/uploads/2017/07/ph-acordare-cetatean-de-onoare-Mircea-Muresan-27072017.pdf
cjsb
28.07.2017
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia