RETINUT PENTRU MITA
 
 
Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea unui tânăr în vârstă de 30 de ani din județul Bistriţa Năsăud bănuit că a încercat să ofere 700 lei mită unui polițist din Sibiu care instrumenta un dosar penal.


Potrivit prim- procurorului Tribunalului Sibiu, Ion Veştemean, cazul a fost deschis urmare a denunțului formulat de polițistul în cauză, agent în cadrul Secţia 5 – Poliţie Rurală Axente Sever.

Potrivit unui comunicat al Tribunalului Sibiu, tânărul, originar din oraşul Sângeorz-Băi, ” i-a remis agentului constatator al infracţiunii rutiere suma de 700 lei cu titlu de mită, pentru ca poliţistul, în virtutea atribuţiilor sale de serviciu, să îl ajute în scopul înlăturării răspunderii penale ce urma a-i fi antrenată în dosarul penal întocmit cu privire la comiterea unei infracţiuni rutiere şi urgentării soluţionării dosarului, sumă ce a fost ulterior predată organelor de urmărire penală de către poliţistul denunţător”.

Ulterior cercetărilor, Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu a dispus reţinerea suspectului, pe o durată de 24 ore, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, iar miercuri s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de suspect, urmând a se dispune o măsură preventivă în cauză.

Cazul a fost instrumentat cu sprijinul polițiștilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Sibiu și al celor de la Brigada de Operaţiuni Speciale Alba Iulia şi Serviciului Judeţean Anticorupţie Sibiu.
stiri de sibiu
15.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia