TARIFE PENTRU APELURI SI SMS
 
 
Tarifele aplicate consumatorilor pentru apelurile efectuate si SMS-urile transmise din România către numere din orice alt stat din Spaţiului Economic European (din care fac parte statele membre ale Uniunii Europene, plus Norvegia, Islanda şi Liechtenstein) nu vor putea depăşi 0,19 euro/minut (fărăTVA) şi 0,06 euro/SMS (fara TVA), a anunţat Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).


Plafonarea este impusă de o reglementare europeană care intră în vigoare începând cu data de 15 mai 2019.

Aceste oferte alternative trebuie insa sa fie alese in mod expres de consumatori. In plus, consumatorii au dreptul sa revina, in mod gratuit, la plafoanele reglementate pentru apelurile si SMS-urile catre numere din SEE in cazul in care au ales o oferta alternativa pentru serviciile de comunicatii internationale.

Tarifele plafonate se aplica pentru apelurile si SMS-urile din Romania catre alte state membre ale Uniunii Europene, precum si catre Norvegia, Islanda si Liechtenstein, de asemenea, acestea fiind valabile, inclusiv, pentru apelurile si SMS-urile din Romania catre anumite teritorii europene „indepartate”, respectiv catre Guyana Franceza, insulele Guadelupa, Martinica, Mayotte, Réunion, Saint-Martin (numai partea insulei care apartine de Franta), Azore, Madeira si Canare, precum si catre insulele Åland. Reglementarea europeana se aplica, deocamdata, inclusiv pentru apelurile si SMS-urile din Romania catre Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, respectiv catre Gibraltar.
stiri de sibiu
15.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia