TAXA DE SALUBRIZARE
 
 

Consilierii locali au votat joi majorarea taxei de salubrizare în municipiul Sibiu și un nou regulament de colectare, după sistemul ”plătești cât arunci”.

taxa de salubrizare creste, începând cu data de 1 iunie, de la 7,89 lei/persoană/lună la 9,5 lei/persoană/lună.

Sibienii vor achita o taxă de salubrizare cu trei variabile: pachetul de bază (PSSB), în valoare de 9,5 lei pe lună, regularizare și penalizări, calculul final fiind stabilit cu ajutorul unei aplicații software.

Modul in care va funcționa noul sistem se va plica gradual.

Conform proiectului, taxa de salubrizare va fi variabilă, cu pornire de la pachetul de servicii de salubrizare de bază (PSSB) al cărui cost este estimat la 9,50 lei pe lună /persoană.

Mai exact, noua taxă de salubrizare va avea trei componente:

1 – pachetul de servicii de salubrizare de bază (PSSB), care reprezintă costul serviciilor de salubrizare

2 – regularizarea – componentă variabilă a taxei de salubrizare care reprezintă costul serviciilor suplimentare, respectiv costul datorat pentru cantitățile suplimentare de deșeuri reziduale generate de utilizatori față de pachetul PSSB antecalculat, determinate printr-o infrastrtura digitală de măsurare implementată la nivelul Zonei 1.

3 – penalizări, care sunt aplicabile pentru contaminarea fracțiilor reciclabile (plastic/ metal , hârtie/carton, deșeuri biodegradabile).
stiri de sibiu
31.05.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia