TRAFIC DE INFLUENTA
 
 
Mai mulți angajați ai Aeroportului Internațional Sibiu, de la Inspectoratul de Jandarmi Sibiu, Academia Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și de la Serviciul de Permise Auto Sibiu au fost audiați de procurorii sibieni în calitate de martori în dosarul fostului șef de cabinet al IPJ Sibiu, Merișor Ceranu, cercetat în stare de arest pentru mai multe infracţiuni de trafic de influenţă.
”Cercetările s-au derulat cu audieri de martori și suspecți în cauză. Au fost audiați ca martori angajați de la Aeroportul Sibiu și de la Academia Forţelor Terestre Sibiu, unde s-a constatat că intervenția lui nu a influențat procedura legală desfășurată. În privința altor instituții – Jandarmi și Permise, a lăsat să se creadă că are influență, însă nu a intervenit la persoanele la care a promis”, a declarat pentru StirideSibiu prim -procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, Ioan Veștemean.

Potrivit acestui dosarul deschis în luna iunie este în curs de finalizare, ”cu posibilitate de a fi prezentat în instanței în cursul lunii iulie”,

Fostul șef de cabinet al IPJ Sibiu, Merișor Ceranu, este cercetat în stare de arest preventiv pentru mai multe infracţiuni de trafic de influenţă.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe langa Tribunalul Sibiu, faptele de care este acuzat au fost comise în perioada 2016 – 2019, după ce acesta s-a pensionat, cercetarea fiind pornită în urma unui denunț, în 2018.

În tot acest timp, comisarul șef în rezervă, pensionar angajat la momentul reținerii în cadrul Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, ar fi cerut bani și servicii pentru a înlesni diverse favori în mai multe instituții militare și comerciale din județul Sibiu.
stiri de sibiu
04.07.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia