VIRUSUL WEST NILE
 
 
Ministerul Sănătăţii recomandă populaţiei să ia toate măsurile necesare pentru prevenirea infectărilor cu virusul West Nile, care se transmite prin înțepătura țânțarilor. În Sibiu nu a fost înregistrat niciun caz de infectare cu West Nile anul acesta, dar anul trecut au fost șapte cazuri.


În primvăvara acestui an a avut loc o dezinsecție împotriva țânțarilor, în municipiul Sibiu. Cu toate acestea, sibienii spun că au observat o schimbare față de anul trecut, în sensul că țânțarii care i-au înțepat în această vară au dimensiuni mai mari decât de obicei.

Oamenii trebuie să evite expunerea la medii unde sunt la ţânţari, să poarte îmbrăcăminte cu mâneci lungi şi pantaloni lungi; să utilizeze substanţe repelente de ţanţari; să monteze plase la ferestrele locuințelor pentru a împiedica pătrunderea țânțarilor. De asemenea, se recomandă limitarea deplăsarilor în zonele cu multă vegetaţie şi umiditate ridicată (parcuri, păduri, ape stătătoare etc.), asigurarea măsurilor de desecare a băltirilor de apă din jurul gospodăriilor; îndepărtarea recipientelor/obiectelor care favorizeaza acumularea apei și a gunoiului menajer.

De asemenea, Ministerul Sănătății recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să intensifice măsurile de dezinsecție în localităţi pentru a preveni răspândirea infecţiei cu virus West Nile.
stiri de sibiu
11.10.2019
 
promovare online sibiu, web design sibiu, sensmedia